Sivut

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Arctic Spell goes Ruokablogi

Talaskankaan reissulla valmistimme retkilounaan ja koska kaikki paitsi ruokailu on turhaa, muuttuu Arctic Spell yhden postauksen ajaksi ruokablogiksi. Minulle itselleni retkiruokailun idea on ollut kaikki nämä vuodet lähinnä elossapysyminen. Pidemmillä vaelluksilla kuivamuona ja lyhemmillä mahdollisimman helppo eväs (yleensä nötkötti + hernekeitto -linja) on ollut minun kulinarismini huippu. Vaan mukana nykyään kulkeva eräopas on saanut minut hoksaamaan, että aika helposti voi retkelläkin nauttia hyvästä ruuasta.Talaskankaan reissumme oli päiväretki, joka mahdollisti sen, että eväiden painoa ei niin tarvinnut pohtia.

Menu

Täytetyt ruisleivät
Paahdettu maissi
Kahvi / tee

Jälkiruokana pakkipopkornia

Täytetyt leivät

Kotona täytettiin ruispaloja: täytteenä oivariinia, savujuustoa, kylmäsavuleikkelettä ja paprikaa (tahna toimii myös hyvin vaan jos sitä ei ole saatavilla myös paprikasiivut käyvät).

Täytä leivät valmiiksi kotona ja kääri ne huolellisesti kaksinkertaiseen folioon (foliokerroksia todellisuudessa 4-6). Lämmitä leivät nuotiolla (n. 10 minuuttia). Leivät ovat valmiita kun rasva tulee leivän läpi.Paahdettu maissi

Kääri maissitähkät folioon kuten edellä leivät ja paahda niitä nuotiolla tulen yläpuolella n. 10 minuuttia. Tähkät ovat kuumia, joten anna niiden tasaantua hetki ja nauti.Kahvi / tee

Nuotiokahvi on ollut aina minulle se hankala osio. Tässä kuitenkin se ohje, jolla reissun superkokki kahvin keittää ;) Kiehauta siis vesi, kaada pannujauhatuskahvia senverran veteen että pinnalle jää pieni keko poroja ja porauta sitä nuotiolla. Älä siis anna kiehua vaan käytä vain senverran nuotiolla, että vesi pyörähtää ja kahvi sekoittuu. Anna kahvin tekeytyä noin viisi minuuttia. Kaada seuraavaksi vähän kahvia kuksaan, että "pannun nokka aukeaa", kaada kahvi takaisin pannuun, odota hetki ja sitten vaan nauttimaan.

Tee onnistuu onneksi minultakin. Yksinkertaisesti vain keitän veden, laitan teepussin hautumaan ja voilá - tee on valmista. Retkellä joskus pohdin, olisiko syytä siirtyä teenjuojaksi ;)Pakkipopkorni

Lasten suosikki retkellä (vaikka ei nyt tähän tosi hyvään retkilounaaseen varsinaisesti sovikaan). Kotona siis pakin pohjalle öljyä, suolaa ja popkornin siemeniä. Ja retkellä pakki nuotion päälle ja sitten vain odottelemaan iloista poksahtelua. On kuitenkin tärkeää että pakki lämpiää tarpeeksi nopeasti, muuten popparit eivät ala poksahdella ja kärähtävät lopulta aika helposti pakissa. Tämäkin on koettu ;)


Toki reissussa oli pientä naposteltavaakin mukana, jotta lasten kanssa 5-tuntiseksi venynyt reissu jaksetaan. Joten kannoimme mukanamme todella paljon vettä ja lisäksi rusinoita sekä eväskeksejä. Eikä unohtaa sovi luonnon omaa, kompaktiin pakettiin pakattua retkievästä. Varmasti terveellistä, tuoretta ja maistuvaa ;)1 kommentti: