Sivut

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Koivusaari - paratiisi keskellä keskustaa

Koivusaaren luontopolku on mielenkiintoinen kohde keskellä Rovaniemeä. Ounasjoen keskellä sijaitseva saari on kaupunkiluonto parhaimmillaan. Ounaspaviljonkin parkkipaikalta lähtee noin 2 km pituinen polku, joka kiertää Koivusaaren ja tarjoaa erityisesti lapsiperheille ja lintuharrastajille loistavan retkeilymaaston lähiluonnossa. Parasta Koivusaaressa kuitenkin on tunne syrjäisestä retkeilyreitistä - vaikka toisella rannalla siintävät kerrostalot, tulee pitkospuita pitkin kulkiessa tunnelma täydellisestä luonnonrauhasta.


Koivusaaren erikoisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus nähdä lampaita. Alueella tekee maisemanhoitotöitä uutterasti lauma lampaita, joiden ääniä kuulimme retkemme aikana - mutta lauman bongasimme vasta auton ikkunasta saaren etäisimmässä nurkassa. Lisäksi saaresta löytyy lintutorni ja koko reitti on päällystetty todella hyväkuntoisilla pitkospuilla. Sateiden jälkeen reitti oli tosin liukas ja nuorimmainen ottikin voltin rapakkoon - mutta ei se menoa hidastanut. Lisäksi hienohelmaretkeilijöitä saattaa hiukan haitata pitkospuilta löytyvä kokoelma lampaanpapanoita :)Koivusaaren luonto oli mukavan monipuolista. Rantaheiniköiden lisäksi saaresta löytyi suomaisia alueita saramättäineen ja metsiköitä lampaiden lepopaikkoineen.


Lisäksi reitin varrella oli opasteita, joissa kerrottiin alueen kasveista, eläinlajeista ja historiasta. Löytyipä reitin varrelta myös muistomerkki alueen läpi kulkeneesta rautatiestäkin.Budjetti:
  • Ilmainen reissu
Plussat:
  • Monipuolinen kohde aivan keskustassa
  • Lampaat tuovat oman kivan lisänsä lasten kanssa retkeillessä
  • Pitkospuut ja opasteet ovat todella hyvässä kunnossa
Miinukset:
  • Pitkospuut ovat sateen jälkeen todella liukkaat
  • Sateisena keväänä reitti on todella pitkään veden alla
  • Pitkospuilla voi olla lampaan kakkaa ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti