lauantai 27. helmikuuta 2016

Lumikenkäilyä Vimpelinlammella kansainvälisessä seurassa

Ihana talvisää on hyvä tekosyy lähteä ulkoilemaan. Ja kun mukaan saa hollantilaisia vaihto-oppilaita, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta lumesta, olisi suorastaan häpeä jäädä sisälle. Niinpä toteutimme lumikenkä-teemalla upean ulkoilupäivän Kajaanin Vimpelinlammella.


Vimpelinlampi on mukava kesä- ja talviretkeilyyn soveltuva kohde lähellä Kajaanin keskustaa. Lampea ympäröi leveä ja hyväkuntoinen polku, jossa on myös talvikunnossapito. Alue on hyvin suosittu perheiden ulkoilukohde sekä koirien ulkoilutusalue. Lammen rannalla sijaitsee myös laavu, jonka äärelle on mukava istahtaa vaikka makkaranpaistoon. 


Parkkipaikalla seurueen eräopas opasti ensin hollantilaisille vieraillemme tekniikan perusteet ja lumikenkien säädöt. Tämän jälkeen suuntasimme kulkumme lammen yli kohti laavua. Matka sujui vauhdikkaasti, lumi pöllysi ja seurueen nuoria naisia nauratti kaikkia. Talvi antoi parastaan.Laavulla kaikilla oli mukavan lämmin ja eräopas veti työpajoja kiehisten vuolemisesta, nuotion sytyttämisestä ja erikoisvarusteista kuten myrskysytyttimestä ja sytytyspuikon käytöstä. Ongelmaksi meinasivat muodostua kuitenkin puut - läpilahot, moneen kertaan kastuneet ja jäätyneet puut eivät meinanneet syttyä edes uskolla, toivolla ja poppakonsteilla. Kajaanin kaupunki mainostaa kotisivuillaan laavua sekä puuhuoltoa. Totesimme, että ehkä täysin käyttökelvottomilla puilla koetetaan estää laavun tuhopoltto... Kannattaisi ennemmin kuitenkin mainostaa, että paikalle voi tulla omin puin. Toisaalta kaupungin sivuilta ei löydy karttaakaan alueesta, ehkä tässä luotetaan paikallisten tietoon ja siihen, että turistit eivät löydä perille. Onneksi paikalle saapui toinen perhe, jolla oli puut mukanaan. Olivat käyneet samaan ongelmaan törmäämässä aiemminkin ja viisastuneet vahingosta.Ihana talvipäivä kului isolla joukolla tulistellen, makkaraa paistaen sekä lämmintä juomaa nautiskellen. Lapset saivat kielikylpyä ja kansainvälisiä kontakteja. Vaihto-oppilaat nauttivat ulkoilmatoiminnasta, lumeen tutustumisesta ja ikäistensä nuorten seurasta. Ja kun paluumatkan aika koitti, oli kaikilla hymy herkässä.


Budjetti
  • Eväät 8 €
  • Lumikengät olivat osittain omia ja osittain koululta lainassa.
Plussat:
  • Upea kohde aivan keskustan tuntumassa
  • Lumikenkäily on mielenkiintoinen ja helppo talvilaji, joka sujuu ilman ennakkoharjoittelua myös ensikertalaisilta
  • Laavu hyvällä paikalla, hyvin ylläpidetyt reitit ja hyvä parkkipaikka
  • Kesällä lähistöllä laiduntaa lampaita
Miinukset:
  • Puut, puut ja puut - olisi parempi mainostaa paikkaa omin puin käytäväksi
  • Kajaanin kaupungin sivuilta löytyy ihanasta kohteesta todella niukasti tietoa

 VINKKI - tiesitkö, että lumikenkiä saa edullisesti vuokralle? Kajaanissa esimerkiksi Kajaanin Latu vuokraa kenkiä kohtuuhintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti