Sivut

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Rumala-Kuvaja-Oudonrimmet - Lähiretkeilyn paratiisi

Arctic Spell on keskittynyt talven aikana muuhun kuin retkeilyyn: pääasiassa lasten koulunkäyntiin ja äidin työntekoon, joskin muutamat talvireissut odottavat pöytälaatikossa kirjoittajaansa. Mutta tiukan työpäivän jälkeen keväthankien kimaltaessa alkoi vanne kiristää perheen pään (eli äidin) kalloa ja lapset ottivat ohjat käsiinsä. ”Metsässä olosi paranee äiti” tuumasi kolmikon puhemies ja niinpä lapset pakkasivat reppuun kirveen ja puukon lisäksi reipasta retkeilymieltä ja koko sakki suuntasi tulistelemaan Rumala-Kuvaja-Oudonrimmetille.



Vaalan kunnassa sijaitseva soidensuojelualue on ollut perheellemme kaikista retkeilykohteista rakkain. 20 minuutin ajomatkan päästä kotoa pääsee nauttimaan suurten erämaiden tunnelmaa. Suon laidalla tuntuu, että olemme kaukana arjen kiireestä ja hälinästä vaikka retki on helposti toteutettavissa 1½ tunnissa. Lapset pohtivat auton kääntyessä pienelle metsäautotielle, että jokaisella perheellä pitäisi olla tällainen pyhä paikka - pala paratiisia ihan lähellä kotia. Kuvajan suoalueen laidalle on rakennettu pieni laavu, tulistelupaikka sekä lintutorni. Laavulle on vain vajaan 100 metrin matka metsäautotieltä ja laavussa on ihanan pehmeä lampaantalja, aina hyvää polttopuuta, siisti wc sekä uskomaton hiljaisuus jota ympäröivä suoluonto korostaa.

 


Tänne suon laitaan palaamme kerta toisensa jälkeen, paikkaan joka tarjosi lasten vauva-aikanakin helposti saavutettavan kohteen. Lintutornista olemme kiikaroineet monet ihmeet, nuotion äärellä parantaneet maailmaan ja jäkälikössä seikkailleet ja tarkkailleet suolle laskeutuneita kurkia. Nytkin olo helpotti heti, kun lapset saivat nuotion syttymään, kahvi lämmitti sisuksia ja ihana hiljaisuus valtasi mielen. Vain kuivat, tulessa paukkuvat puut, iltahämärän kirpeä viileys ja lasten onnelliset huokaukset ympärillä saivat unohtamaan työpäivän haasteet.



”Tänne polkumme johtaa, luokse iltanuotion.
Sadun piirin ken kohtaa, tuntee metsän kaipion.
Tuli räiskyy nuotiossa, savu hiljaa leijailee
ja nyt illan tummetessa, metsä meille kuiskailee.

Hämy hiipii ja saapuu taikahetki leiriyön.
Sävel kiirii ja haipuu taakse jylhän korpivyön.
Tuli räiskyy nuotiossa, savu hiljaa leijailee
ja nyt illan tummetessa, metsä meille kuiskailee.

Hetki kauneinkin päättyy, tuli sammuu, hiiltyy pois.
Retki nuoruuden säilyy, kuin se unta ollut ois.
Tuli räiskyy nuotiossa, savu hiljaa leijailee
ja nyt illan tummetessa, metsä meille kuiskailee.”
[Martti Piha]




Budjetti

Muutaman euron retkieväät

Plussat: 
  • Mieli tekisi sanoa että ihan pelkkää plussaa - upea luonto, helppo saavutettavuus
  • Paikka, jonne aina palaamme - lähiluonto parhaimmillaan
Miinukset:
  • Reittejä ei ole ja varsinainen patikointi on hankalaa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti