keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Etiäinen - paras retkikaveri Rovaniemelle

Päivitin keväällä kirjahyllyni retkeilykirjavalikoimaa ja hankin Rovaniemen retkeilykohteita esittelevän vuonna 2014 julkaistun Etiäisen. 178-sivuinen kirja tuo todella laajalla kattauksella esille Rovaniemen alueen retkeilyreitit, luontopolut, autiotuvat, laavut ja muut retkikohteet. Kirja olisi jo itsessään kaikinpuolin kattava ja kehut ansaitseva teos karttoineen, kohteiden koordinaatteineen ja lapsiperheille sekä erityisryhmille laadittujen omien kappaleiden kanssa. Kirja tuo kivalla tavalla myös esimerkiksi jokamiehenoikeuksia ja jätkäkulttuuria esille ja toimii matkaoppaana vaikkapa Auttikönkään museolle.


Etiäinen on 178-sivuinen, noin 15 euron hintainen retkeilyopas Rovaniemen alueelle
Oppaassa erityisesti hankintavaiheessa huomiota kiinnitti hinta. 15 euroa tuntui mitättömältä hinnalta näin laajasta kirjasta. Mutta erityisen kirjasta tekee siihen kytketyt verkkosivut.

Etiäinen toimii myös ilmaisena verkkosivustona, josta löytyy samat retkeilyreitit ja kartat. Onkin ihan makuasia, kummasta pitää enemmän, mutta itse koen, että molemmat toimivat toisiaan täydentäen. Etiäisen verkkosivuilta on mahdollista ladata sekä gps-laitteeseen että pdf-muodossa karttoja, koordinaatteja ja reittikuvauksia.

Etiäisen verkkosivut ovat helppoja selata
Etiäisen mobiilioptimointi toimii hyvin myös puhelimella ja sinne on koottu Rovaniemen sääennusteet, Ilmatieteenlaitoksen varoitukset.

Erityisen hienosti kirjassa ja verkkosivuilla on kytkös toisiinsa, sillä kirjan jokaisen reittikuvauksen kohdalla on QR-koodi, jonka avulla voi siirtyä Etiäisen verkkopalveluun puhelimella.

Kirjan sivuilta löytyy karttojen ja retkikuvausten lisäksi mm. QR-koodi Etiäisen verkkosivuille


Klikkaa itsesi Etiäiseen!

Etiäinen on sisällöltään upea Rovaniemen retkeilyopas, vaan sen suurin saavutus on kuitenkin verkkosivujen, mobiilin lataamisen ja perinteisen kirjan sisältöjen yhdistäminen ja toimiva rinnakkaiskäyttö. Ilman kirjan ostamistakin pärjää, mutta kirjan edullinen hinta motivoi ehdottomasti hankkimaan myös kirjan itselleen.

[Etiäinen on kansanuskomusten mukaan ihmisen kuvajainen, kaksoisolento tai aistittava vaikutelma, joka kulkee hänen edellään ja tekee tai on tekevinään edellä samoja asioita jotka asianosainen myöhemmin itse tekee.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti